Over mij

Graag wil ik mij even voorstellen;

Ik ben Mariska van den Berg en 39 jaar oud.
Samen met mijn man, 2 dochters en 1 zoon woon ik in Gorinchem.

Na de middelbare school ben ik eerst gestart aan de opleiding Logopedie. Daar kwam ik erachter dat de begeleiding hierin te veel op 1 vlak was. Maar het was nóg duidelijker geworden dat ik heel graag kinderen wil helpen in hun ontwikkeling.
Voor mij een logische stap om de Pabo te gaan volgen. Na het behalen van mijn diploma ben ik meteen aan de slag gegaan als juf op de basisschool. Na 15 jaar voor de klas te hebben gestaan, kwam d
e rol als Intern begeleider op de basisschool op mijn pad.

Het is een mooie taak om aanspreekpunt te zijn voor ouders, leerkrachten en externen rondom de hulpvraag van een kind. Het is in mijn werk de uitdaging om het juiste te doen voor het kind.

De zorg die ik bij kinderen op school tegen kom, gaat soms verder dan alleen de juiste begeleiding binnen de school. Sommige kinderen hebben de aandacht en hulp in de thuissituatie nodig. En de ouders eveneens.
Deze hulp en begeleiding kan ik bieden in mijn rol als kinder- en jongerencoach binnen mijn praktijk aan kinderen, jongeren, ouders en gezinnen. Op een 
laagdrempelige wijze kun je bij mij terecht voor een luisterend oor en advies. Ik werk oplossingsgericht en kijk graag amen met het kind en/of de ouders naar de mogelijkheden die er zijn!

Na het behalen van het diploma kinder- en jongerencoach ben ik mijn droom waar gaan maken en werd mijn praktijk "Kanjers in Kracht" een feit! In januari 2021 heb ik de praktijk ingeschreven bij de KVK. In dezelfde maand ben ik een aanvullende studie gaan volgen die nog meer verdieping en verbreding geeft op het vak Kindercoaching.  Dit alles om de kinderen en hun ouders optimale begeleiding en advies te kunnen geven. 


Op het moment volg ik de opleiding "leren-lerenspecialist" om de groeiende hulpvraag bij jongeren tegemoet te kunnen komen.


Kanjers in Kracht

Mijn vader noemde mijn zussen en mij vaak kanjers. Een kracht woord! Een woord waarbij je als kind voelt dat je een topper bent. Het zorgde ervoor dat ik groeide en vertrouwen in mijn eigen kunnen kreeg. En niet alleen het woord, maar ook het vertrouwen die ik van mijn ouders kreeg, zorgde ervoor dat ik groeide als kind. Het maakt niet uit wat je doet of wie je bent, of het wel in 1 keer lukt of het nog niet lukt. Hoe hard je ook werkt, of er juist even klaar mee bent. Ieder kind is zonder twijfel een kanjer!
En zo voelde ik dat ook, en nog steeds. Het is een woord dat in mijn hart is gaan zitten.

Alle kinderen ZIJN kanjers, maar niet alle kinderen zullen zich altijd zo voelen. Als coach wil ik kinderen weer laten voelen dat zij wel daadwerkelijk kanjers zijn. Ik wil kinderen helpen bij het vinden van hun eigen kanjerkracht. Ieder kind bezit deze unieke kracht, maar soms zit deze wat dieper verscholen achter andere dingen. Ik wil kinderen die het tijdelijk wat lastiger hebben, laten zien hoe krachtig zij zelf kunnen zijn. Kinderen zullen zelf ontdekken dat zij KANJERS zijn zodra zij weer IN hun eigen KRACHT komen te staan!