Over mij

Graag wil ik mij even voorstellen;

Ik ben Mariska van den Berg en 38 jaar oud.
Samen met mijn man, 2 dochters en 1 zoon woon ik in Gorinchem.

Na de middelbare school ben ik eerst gestart aan de opleiding Logopedie. Daar kwam ik erachter dat de begeleiding hierin te veel op 1 vlak was. Maar het was nóg duidelijker geworden dat ik heel graag kinderen wil helpen in hun ontwikkeling.
Voor mij een logische stap om de Pabo te gaan volgen. Na het behalen van mijn diploma ben ik meteen aan de slag gegaan als juf op de basisschool. Deze rol mag ik nu al bijna 15 jaar met heel veel plezier en passie uitvoeren.

Het is heerlijk om les te geven en de kinderen te zien groeien in hun ontwikkeling. Maar de zorg die ik bij kinderen op school tegen kom, gaat verder dan alleen de juiste begeleiding binnen de school. Deze kinderen hebben soms ook de aandacht en hulp in de thuissituatie nodig. En de ouders eveneens.
En juist dit deel trok steeds meer mijn aandacht. 

De drang om steeds meer tijd en aandacht te geven aan de kinderen en ouders met die bepaalde hulpvraag groeide met de dag.  Jaren dacht ik na over een manier om deze gezinnen juist te kunnen bedienen, jaren droomde ik over een eigen praktijk om deze begeleiding aan kinderen en hun ouders te geven.  Ik wil het mogelijk maken dat ouders op een laagdrempelige wijze bij mij terecht kunnen voor een luisterend oor en advies. Ik werk oplossingsgericht en kijk graag naar de mogelijkheden die er zijn!

Dus uiteindelijk heb ik de stoute schoenen aangetrokken en mij ingeschreven voor de opleiding Kindercoaching.  Na het behalen van het diploma van deze opleiding ben ik mijn droom waar gaan maken en werd mijn praktijk "Kanjers in Kracht" een feit! In januari 2021 heb ik de praktijk ingeschreven bij de KVK. In dezelfde maand ben ik een aanvullende studie gaan volgen die nog meer verdieping en verbreding geeft op het vak Kindercoaching.  Dit alles om de kinderen en hun ouders optimale begeleiding en advies te kunnen geven. 

Mijn streven is om naast het begeleiden van kinderen en ouders, door te blijven leren en groeien in dit prachtige vak.


Kanjers in Kracht

Mijn vader noemde mijn zussen en mij vaak kanjers. Een kracht woord! Een woord waarbij je als kind voelt dat je een topper bent. Het zorgde ervoor dat ik groeide en vertrouwen in mijn eigen kunnen kreeg. En niet alleen het woord, maar ook het vertrouwen die ik van mijn ouders kreeg, zorgde ervoor dat ik groeide als kind. Het maakt niet uit wat je doet of wie je bent, of het wel in 1 keer lukt of het nog niet lukt. Hoe hard je ook werkt, of er juist even klaar mee bent. Ieder kind is zonder twijfel een kanjer!
En zo voelde ik dat ook, en nog steeds. Het is een woord dat in mijn hart is gaan zitten.
Mijn eigen kinderen thuis, kinderen in de klas, maar ook de kinderen in mijn praktijk zijn allemaal KANJERS!

Alle kinderen zijn KANJERS! Maar niet alle kinderen zullen zich altijd zo voelen. Als coach wil ik kinderen weer laten voelen dat zij wel daadwerkelijk kanjers zijn. Ik wil kinderen helpen bij het vinden van hun eigen kanjerkracht. Ieder kind bezit deze unieke kracht, maar soms zit deze wat dieper verscholen achter andere dingen. Ik wil kinderen die het tijdelijk wat lastiger hebben, laten zien hoe krachtig zij zelf kunnen zijn. Kinderen zullen zelf ontdekken dat zij KANJERS zijn zodra zij weer IN hun eigen KRACHT komen te staan!